UTS » Блог » Природні втрати зерна при транспортуванні

Природні втрати зерна при транспортуванні

природні втрати зерна при транспортуванні

Задоволення потреби в продовольстві зростаючого населення залишається серйозною глобальною проблемою, більше однієї третини продовольства втрачається або витрачається в доставці і під час зберігання. Зниження відсотка убутку зерна під час перевезення, особливо в країнах, що розвиваються, могло б стати стійким рішенням для збільшення доступності продовольства, зниження навантаження на природні ресурси, ліквідації голоду і поліпшення умов життя фермерів.Також це допоможе бізнесу, який щодня отримує шкоди через даної проблеми. Списання суми втрат під час доставки і зберігання проводяться з кожної логістичної компанії, якщо втрати зерна була з їхньої вини.

Втрата маси зерна при зберіганні

Втрати зерна при перевезенні включає втрати продовольства по всьому ланцюжку поставок продуктів харчування від збору врожаю до його споживання. Хоча втрати маси відбуваються на кожному етапі ланцюжка поставок від виробництва до рівня споживача, втрати при зберіганні вважаються найбільш критичними. Втрати можна в загальних рисах класифікувати як:

Зернові, такі як пшениця, рис і кукурудза, є найпопулярнішими для перевезення в Україні. Зернові культури є основою продуктів харчування в більшості країн, що розвиваються і при цьому мають найбільшы втрати при транспортуванні серед всіх сільськогосподарських товарів. На стадії зберігання може бути втрачено до 50-60% зерен тільки через технічну неефективність. Використання наукових методів зберігання може знизити ці втрати до 1-2%.

Зберігання грає життєво важливу роль в ланцюжку поставок харчових продуктів, під час цієї операції відбуваються максимальні втрати. У більшості місць зернові культури вирощуються сезонно, і після збору врожаю зерно зберігається протягом коротких або тривалих періодів в якості продовольчих запасів і насіння на наступний сезон. Щоб уникнути великих втрат, варто скористатися послугами логістичної компанії, яка допоможе правильно упакувати і розмістити зернові культури на складі. Місцеві сховища у фермерів або на заводі не можуть гарантувати захист сільськогосподарських культур від шкідників протягом тривалого часу. Також зберігання зерна на митниці, якщо його затримав інспектор, може грати ключову роль в його придатності. Важливо заздалегідь підготувати документи.

Втрати при зберіганні можна розділити на дві категорії: прямі збитки через фізичну втрати товарів; і непрямі збитки через втрату якості. Важливо враховувати не тільки втрату ваги, але і пошкодження, в тому числі комахами під час зберігання. Пошкодження може ставитися до фізичних свідченнями зносу. Наприклад, отворів в зернах. В основному це впливає на якість зерна. Втрати  – це повне зникнення їжі, яке можна виміряти кількісно. У традиційній структурі зберігання коливання температури через погодні змін викликають накопичення вологи або у верхній, або в нижній частині зерна, в залежності від напрямку конвекції повітря. Цього можна уникнути, звівши до мінімуму різницю температур всередині і зовні сховища. Перед зберіганням зерно необхідно висушити до вмісту вологи приблизно 13%, щоб мінімізувати втрати. При вологості 16% і вище безпечний термін зберігання рису становить всього кілька тижнів.

Герметичне сховище

Герметичне сховище набирає популярність як спосіб зберігання зернових, бобових, кави і какао-бобів завдяки своїй ефективності. Цей метод автоматично створює модифіковану атмосферу з високою концентрацією вуглекислого газу з використанням герметичних водонепроникних пакетів або конструкцій. Оскільки конструкції герметичні, біотична частина зерен знищує комах підвищенням рівня вуглекислого газу.Герметичне зберігання виявилося дуже ефективним засобом запобігання втрат (втрати при зберіганні менше 1%) також при транспортуванні на великі відстані (міжнародні). Простота установки, відмова від використання пестицидів, прийнятні витрати і демократичні ціни – ось деякі з додаткових переваг, які роблять варіанти герметичного зберігання привабливими.

Норми убутку зерна під час перевезення

У складних випадках втрати зерна при перевезенні може становити до 80% від загальної суми. Ці втрати відіграють вирішальну роль у впливі на життя мільйонів дрібних фермерів, а також сотні бізнесів по Україні. Крім економічних і соціальних наслідків, втрати  зерна при перевезенні також впливає на навколишнє середовище, оскільки земля, вода і енергія (сільськогосподарські ресурси), які використовуються для виробництва втрачених продуктів харчування, також витрачаються даремно разом з продуктами харчування. Невикористана їжа також призводить до додаткових викидів вуглекислого газу, що в кінцевому результаті впливає на навколишнє середовище. Розрахунок природних втрат зерна при перевезенні проводитися досвідченими фахівцями логістичної компанії.

Транспортування є важливою для життя країни і розвитку бізнесу, оскільки товари необхідно переміщати з одного етапу на інший. Наприклад, з поля на переробні підприємства, далі в складські приміщення і на ринок. Відсутність адекватної транспортної системи призводить до пошкодження харчових продуктів в результаті неправильного зберігання і втрат зерна під час перевезення через витік. Багаторазові переміщення врожаю автотранспортом – ще одна важлива причина високих транспортних втрат. Іноді пшениця в мішках завантажується і розвантажується з транспортних засобів до десяти разів, перш ніж вона буде подрібнена. На відміну від ефективних систем обробки насипних вантажів, навантаження і розвантаження зерна з вагонів, вантажівок на переробних підприємствах може проводитися вручну. Це виводить втрати зерна при перевезенні на новий рівень.

Задати питання
Введіть своє ім'я та номер телефону. Наш менеджер
зв'яжеться з Вами найближчим часом!
Вибрати авто
Підберемо машину під ваш вантаж і відправимо її на завантаження вже через 2 години
Розрахуємо вартість перевезення вашого вантажу за 15 хвилин
Підберемо машину під ваш вантаж і відправимо її на завантаження вже через 2 години
Наші контакти
Нашу адресу
Київ, вул. Дегтярівська, 48